OKTOBER 2020

NOVEMBER 2020

Rataplan & Buurtsport Oud-Borgerhout

Bo'kesweek

5-daagse workshop voor kinderen tussen 6 > 11 J. Geef je ideeën via capoeira, beeldende kunst en theater je ideeën creatief vorm.

ma 02 november 09:00
Rataplan

JazzLab Solo

Tuur Florizoone
+ Simon Segers

Accordeonist Tuur Florizoone groeide uit tot een van de meest geliefde muzikanten van het land. Jazz, folk, klassiek en filmmuziek smelt hij samen tot een warme, pakkende combinatie van speelsheid en gevoel. Drummer Simon Segers van De Beren Gieren gaat in zijn solo performance op zoek naar de mogelijkheden van het drumstel. Groove, bezwering en eindeloze klankkleur in een bezwerend evenwicht.

zo 08 november 14:00
Rataplan

JazzLab Classes

Straffe (33) Toeren

Een reis langs de grootste klassiekers van de jazzgeschiedenis die tot hun recht komen door de combinatie van originele vinyluitgaven en een uitmuntende geluidsinstallatie.

ma 09 november 20:00
Rataplan

Moving Ground

Club MG Sessions

wo 11 november 13:00
Repetitieruimte

Les Zerkiens

Schrik

Les Zerkiens verbluft door hun meesterschap en surrealisme door met poppen en objecten en zonder woorden (h)eerlijk fijne, kleine verhalen te vertellen.

wo 11 november 15:00
Rataplan

Catch The Mic

Workshopreeks woord & beats onder begeleiding van ervaren professionele artiesten.

do 12 november 19:00
Rataplan

Rataplan & District Borgerhout

Kunstendag Voor Kinderen

De Kunstendag voor Kinderen strijkt ook dit jaar weer neer in Borgerhout. Verwacht je aan een acrobatische dansvoorstelling van Meurman & De Rudy, workshops dans, muziek, beeld, spel, een naaiatelier en crea. Voor iedereen tussen 3 en 12 jaar.

zo 15 november 12:00
Rataplan

Meurman & de Rudy

Stretch

Hoort ge dat? Dat is het applaus. Een staande ovatie.De mensen worden gek. En wij, hand in hand, in het midden van de arena. Zweet op ons voorhoofd. Kletsnat zijn we. We zwaaien. We buigen. We huilen. Want dat zien de mensen graag. Gij had geen schrik. En ik had geen pijn. Perfect synchroon. Tik tok, tik tok.

zo 15 november 12:00
Rataplan

JazzLab

Kreis + Thunder­blender

Het jonge trio Kreis zit op de wip tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en het suggestieve van filmmuziek. Zachtmoedig en melancholisch verkennen ze de grenzen van compositie en improvisatie. Thunderblender speelt vernuftige, moderne jazz vol emotie en contrasten. Ze bewegen voortdurend tussen orde en tumult, vrijheid en strakheid, tussen heftige grooves en fragiele intimiteit. Rataplan en TRIX bundelen in deze tijden de krachten, een aantal concerten gaan door in TRIX, hosted by Rataplan.

za 21 november 19:45
TRIX

Mestizo Arts Platform

#Wipcoop sessions

#WIPCOOP sessions = 🛠️ Try-outs, onderzoeken, toonmomenten, ... WIPCOOP strandt neer in Rataplan. #versartistiekgeweld powered by MAP

zo 22 november 15:00
Rataplan

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Breathing #43

Rataplan en TRIX bundelen in deze tijden de krachten, een aantal concerten gaan door in TRIX, hosted by Rataplan.

zo 22 november 19:45
TRIX

Theater M U S T

Pit

Een uitdagende, prikkelende, muzikale voorstelling over nieuw leven, versgeperst voor kleine koters. Een voorstelling vol fantasie en bewegende beelden waar lichamen worden geplooid en uitgerekt, gegroeid en gebloemd.

wo 25 november 14:00
Rataplan

Donder + Reservoir Ghosts

Rataplan en TRIX bundelen in deze tijden de krachten, een aantal concerten gaan door in TRIX, hosted by Rataplan.

za 28 november 19:45
TRIX

Grensgeval

Plock!

Plock! is beeldend circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acrobatische schilder.

zo 29 november 14:00
Rataplan

DECEMBER 2020

FEBRUARI 2021

MAART 2021