Schreel Van De Velde

Albumrelease A One And a Two

MUZIEKNIEUW WERK

Speeldata

vrijdag 27 september
20:30
rataplan
Drie jaar na debuutalbum Balts presenteert het duo Schreel Van De Velde opvolger A One And A Two.
 
De Brusselse gitarist Lucas Schreel en drummer Casper Van De Velde (vorig jaar nog in Rataplan met Vitja Pauwels' Early Life Forms en als opener van de Jamsessie) klinken doortastender dan ooit: het luide werd luider, het stille stiller, het vreemde vreemder en het nostalgische nostalgischer.
Het album laat horen hoe minimalisme en het Amerikaanse primitivisme van John Fahey & co. samengaan met vrije improvisatie en indierock. Altijd met die herkenbare stempel tussen sentiment en bedachtzaamheid, speelsheid en mysterie.


Lucas Schreel is een klassiek geschoolde gitarist betrokken in uiteenlopende projecten en stijlen. Zijn eerste solo album ‘We’re never afraid of getting up every morning’ werd goed ontvangen door zowel geschreven pers (Humo, Enola & Indiestyle etc.) als radio (StuBru, Radio 1, Klara etc.). Naast zijn solowerk is hij ook deel van de bands zoals Another Dancer of Kloothommel. 
 
Jazzdrummer Casper Van De Velde is alomtegenwoordig. Hij maakt deel uit van projecten zoals schntzl, Donder, Vitja Pauwels Early Life Forms, Bombataz, An Pierlé. Hij won eerder al de Storm! Contest en de prijs als ‘Beste Artiest’ op de International Jazz Contest d’Avignon.

Credits

Lucas Schreel (gitaar)

Casper Van De Velde (drum)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!