Playground Stories

workshop fotografie

workshop fotografie
i.h.k.v. NEXT DOOR

Playground Stories was een workshopreeks van 5 woensdagnamiddagen waarin jongeren samen met fotograaf Roxi Pop het medium documentaire fotografie ontdekten. Ze vertellen hun eigen verhaal via zelfgemaakte beelden.
De expo kadert binnen het NEXT DOOR Festival van Rataplan op vrijdag 11.11.

Foto’s door:
Sara Hackselmans (2002, Antwerpen).
Sara haalt energie uit de natuur en de nabije omgeving. Herinneringen legt ze vast in foto’s. Fotografie helpt haar om deze krachtige momenten altijd bij haar te hebben. Haar hond is haar beste vriend en metgezel tijdens fotowandelingen. Hij geeft inspiratie en samen ontdekken ze de omgeving in detail. Haar eerste project, “the intense feeling of being explained”, werd vorig jaar gepresenteerd tijdens Gen-zie festival in De Studio te Antwerpen.

"Als ik wandel door alle straten kruipt een bepaalde sensatie door mijn lichaam. Ik heb me altijd al een geest gevoeld op aarde, tot ik besefte dat er al eens iemand stond op de plek waar ik nu sta. Is dit waar de realiteit binnensluipt? We lopen vreemden voorbij zonder elkaar te leren kennen. Ik ben ook een van deze vreemden, misschien jij ook? Ik wil nieuwe dingen meemaken waar ik doorheen kan dansen. Alleen zijn is fijn. Gewoon ik en de leegte. Kunnen kiezen hoe je deze leegte opvult is als tekenen op een leeg blad: wit, vol toekomst en verrassingen.
@sarahackselmans

(c) Sara Hackselmans
Anouk Van Roosmalen (2001, Duffel).
Anouk houdt van fotograferen in haar vrije tijd. Fotografie is voor haar een manier om rust te vinden in een drukke omgeving. Ze staat stil, observeert, maakt beelden en komt zo dichter tot haarzelf. De eenvoud en traagheid van het analoge proces brengt haar in een kalm ritme. Haar stijl omschrijft ze als dromerig en magisch. Dit is haar eerste fototentoonstelling. Ze is geïnspireerd door Ghostmother van Moderat.
(c) Anouk Van Roosmalen

Ze werden in het kader van NEXT DOOR gecoacht door fotograaf Roxi Pop.
@roxipopphoto.

Met NEXT DOOR willen we verhalen uit de buurt ontdekken. En door middel van kunst contact maken met die buurt.
We documenteren en verduurzamen de rijke buurtcultuur, terwijl we de lokale gemeenschap verbinden met andere delen van de stad en een nieuw stedelijk verhaal schrijven.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!