Community

ONTMOETINGSCAFE DE LIVING
De living is dé ontmoetingsplek van Kunstenhuis Rataplan. De naam verwijst naar de authentieke charme die van de plek een thuis maakt.

Je bent elke woensdag overdag welkom, afwisselend is er ook een avondaanbod op woensdag, donderdag of zondag. Je kan iets komen drinken, een babbeltje slaan, en ondertussen een van de activiteiten meepikken.

Ontdek het volledige aanbod van de living hier.

De living wordt draaiende gehouden door onze fantastische vrijwilligers.
Heb je vragen over een activiteit of over de living in het algemeen, stuur een mail naar kim@rataplanvzw.be.
ontmoetingscafé (c) Roxi Pop

NEXT DOOR

Met NEXT DOOR brachten we de wijk en haar dromen, hindernissen en curiositeiten in (artistieke) kaart. Buurt- en stadsbewoners experimenteerde met hun curieuze talenten of onverwachte passies. Samen werkten we naar een verbindend festival waarin we al deze input en mensen samenbrachten in een groter geheel. Het verhaal van NEXT DOOR zet zich nu verder in onze ontmoetingsplek.

NEXT DOOR Festival (c) Roxi Pop


NEXT DOOR is een voortzetting van ons onderzoek om verhalen uit de buurt te ontdekken. En door middel van kunst contact te maken met die buurt.
We documenteren en verduurzamen de rijke buurtcultuur, terwijl we de lokale gemeenschap verbinden met andere delen van de stad en een nieuw stedelijk verhaal schrijven.

IEDEREEN STADSDICHTER

iedereenstadsdichter.be
Seckou Ouologuem verzamelt, vertelt en deelt verhalen van de stad. En liefst niet alleen, maar wel met alle Antwerpenaren. Dit was één van zijn ambitieuze doelen tijdens zijn stadsdichterschap in 2020.
De verhalen van de stad zijn opgedeeld in thema’s: Stadsgroen, Stadsgedichten, Krachtveld, Verlies, Gebermte en Waarheden.

Antwerpenaren delen een plek in de stad die hen fascineert, die een persoonlijk verhaal vertelt. Een dichter gaat aan de slag met deze plek en dit verhaal.
Je vindt alle verhalen op de digitale stadskaart iedereenstadsdichter.be.
Ken jij een plek in de stad die je fascineert, dat een verhaal voor je vertelt? Laat het ons weten.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!