Ottla

JAZZ
Ottla, het meest jazzy project van de immer productieve Bert Dockx, bracht in 2019 haar gesmaakte titelloze debuut uit. Daarop werden jazz, atmosferische klanklandschappen, rock en improvisatie op verrassende wijze gecombineerd door een veelzijdig sextet.

In 2021 maakten Josse De Pauw en Bert Dockx samen Kroniek Van Het Vuur, een concert met tekst en muziek dat ze vier keer brachten in de Bijloke In Gent. Dockx deed hiervoor beroep op nog drie andere muzikanten, waaronder twee uit zijn band Ottla, en hij herwerkte voor de gelegenheid ook enkele stukken uit het Ottla-repertoire. Dit proces en deze samenwerking bleken inspirerend en gaven Dockx het idee voor een nieuwe versie van Ottla.

In 2022 releaset Unday Records een live EP van de samenwerking De Pauw / Dockx (met daarop o.a. een furieuze versie van Stofwolk), terwijl Dockx op de Belgische podia het nieuwe Ottla voorstelt: een compactere groep, een kwartet, met een iets minimaler en elektrischer geluid. Het publiek zal getuige zijn van een Ottla in transformatie, een groep die op het podium haar nieuwe identiteit onderzoekt. Oudere Ottla-stukken worden in een nieuw jasje gestoken en een heleboel fris, onuitgegeven materiaal wordt verkend. Zoals steeds bij de projecten van Dockx worden muzikale hokjes genegeerd en wordt er gemusiceerd met intensiteit, gevoel en durf.

Facebookevent

Credits

Bert Dockx (Gitaar)

Thomas Jillings (Tenor Sax, Klarinet)

Louis Evrard (Drums, Percussie)

Gerben Brys (Bass)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!