Laureaat JazzLab Impuls

GingerBlackGinger

Bassiste Yannick Peeters is geen onbekende voor JazzLab, maar terwijl ze hiervoor altijd opdook in andermans projecten, is het moment nu aangebroken om uit te pakken met een eigen project. Daarvoor wist ze een heus dream team rond zich te verzamelen, waarmee ze op zoek kan gaan naar muziek die overbodige ballast overboord gooit en maximaal inzet op een even gedurfd als authentiek geluid.

De bassiste was op zoek naar een meer spiritueel geluid dat verschillende vormen kan aannemen en sterke contrasten kan bevatten, met elementen uit jazz, rock, avant-garde en improvisatie. Rauwheid, fragiliteit, lyriek, originaliteit en integriteit moeten naast elkaar kunnen bestaan. De muzikanten die ze uitnodigde zijn stuk voor stuk persoonlijkheden met een visie; creatieve koppigaards die geen genoegen nemen met de middelmaat. 

Sopraan Claron McFadden maakte furore in talloze klassieke producties en liet steeds vaker van zich horen in jazzcontext. Met haar expressiviteit drukt ze haar stempel op elk project waar ze aan meewerkt. Jim Black is een van de invloedrijkste drummers van zijn generatie, staat aan het roer van o.m. AlasNoAxis en Human Feel, en speelde met o.a. Tim Berne, Dave Douglas en andere groten uit de avontuurlijke vleugel. Daarnaast doet Peeters ook beroep op altsaxofonist Frans Van Isacker en gitarist Frederik Leroux, die gerust tot de meest eigenzinnige vertegenwoordigers van de Belgische jazz en improvisatie gerekend mogen worden. Dit zijn onrustige geesten die op zoek blijven gaan naar nieuwe geluiden, contexten en gelijkgezinden, en daarom de gedroomde reisgezellen zijn voor Peeters. 

GingerBlackGinger was de laureaat van Jazzlab Impuls, een coproductie van JazzLab met Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze, NONA, 30CC, Rataplan en KAAP. JAZZ MUZIEK

Credits

Yannick Peeters (Contrabas)

Claron McFadden (Zang)

Frederik Leroux (Gitaar)

Frans Van Isacker (Saxofoon, klarinet)

Jim Black (Drums)

Erik Bogaerts (Beeld)