JazzLab Classes

Straffe (33) Toeren

Lezingenreeks met Frederik Goossens

Vinyl. Het zwarte goud. De laatste jaren weer in opmars, al gaat het helaas vaak over versies die verbleken naast de originele uitgaven. Frederik Goossens, intussen al meer dan een half leven verwoed verzamelaar van jazzvinyl, laat je met STRAFFE (33) TOEREN proeven van pure magie. 

Hij plukt een selectie klassieke jazzalbums uit zijn persoonlijke collectie en voorziet ze van tekst en uitleg: waar komen ze vandaan? Wat was hun belang? Hoe passen ze in de carrières van de iconische jazzhelden? En waarom zou je er de dag van vandaag nog naar moeten luisteren?

Kers op de taart is de uitmuntende analoge geluidsinstallatie die we gebruiken. Je krijgt de iconische platen te horen zoals je ze moet horen. De muziek spat uit de speakers alsof je er zelf bij was toen de muziek opgenomen werd. Je komt gegarandeerd oren te kort!

FREDERIK GOOSSENS is docent jazzgeschiedenis en lyriek aan het conservatorium van Gent, en geeft les in SAMWD Dendermonde. Hij is ook coördinator van het Jazz Centrum Vlaanderen in Dendermonde. Daarnaast schrijft hij als freelance journalist stukken over jazz voor tijdschriften als Focus Knack en staat hij in voor de podcast ‘Jazziness’ van het Brussels Jazz Weekend. In zijn vrije tijd speelt Frederik graag zelf muziek (zowat alles met 4 snaren). En je kan hem hier en daar ook als curieuze DJ aan het werk zien, in de weer met zijn grote collectie 78-toeren platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen. 
JAZZ LEZING

Credits

Frederik Goossens (Docent)

Speeldata