Waarheden

iedereen stadsdichter.be

ACTUAMAATSCHAPPIJWOORDSLAMMUZIEK
Heel dit najaar deden we poëtische interventies rond kolonisatie, seksisme, racisme, geweld, justitie en bezit. We bundelen al deze optredens in een digitale kaart op iedereenstadsdichter.be, onder de filter 'waarheden'.

6 december lanceren we de kaart, presenteren we de gedichten en gaan we in gesprek met de artiesten die dit mogelijk maakten. Via optredens en panelgesprekken horen we hoe zij omgaan met deze dagelijkse obstakels.

Hoe ziet de avond er uit?
  • 20u30 - Poëzie, slam, hiphop, talk
Seckou Ouologuem nodigt Bonheur Mayndu - Pasi - Sarah Bekambo uit.
Ze brengen eigen werk op ons podium en tonen via filmfragmenten hun poëtische interventie in de stad. Anouk Torbeyns gaat met hen in gesprek over deze ongehoorde, soms pijnlijke waarheden.  

  • 21u30 - Concert
Shaka Shams
Opgegroeid in België, regelmatig bij zijn familie in het VK, en met zijn Zuid-Afrikaanse roots voelde Shaka Shams zich altijd een eenzame wolf. Deze ontworteling zorgde ervoor dat hij op 11-jarige leeftijd naar muziek greep. Altijd er tussenin, nauwelijks passend, hij creëert zijn eigen eiland waar hij zich onafhankelijk voelt.  Shaka's inspiratie komt van overal; hiphop, grime, reggae, housemuziek… hij benadert het op zijn eigen manier en gebruikt wat hij interessant vindt "een muziekpuzzel met stukken van verschillende grootte die perfect passen". Een jong talent om in de gaten te houden!

Poëtische interventies - Waarheden

In het najaar zet Seckou ongehoorde en soms pijnlijke waarheden centraal via artistieke acties in de publieke ruimte.

Wat is de waarheid nu eigenlijk?
Iedereen Stadsdichter onderzoekt het via de kunsten. Antwerpse dichters, rappers, slammers en toeschouwers trekken de stad in en reiken thema’s aan die in onze samenleving maar weinig of niet verteld worden. Via optredens en acties gaan we deze verhalen en waarheden blootleggen.

Kif Kif cotributor Indra Rypens sprak met Seckou naar aanleiding van de woordbattles in Antwerpen centrum. Lees het artikel

iedereenstadsdichter.be

Seckou Ouologuem verzamelt verhalen van de Antwerpenaar en zet die verhalen per thema op een geografische kaart van de stad.
Antwerpenaren vertellen over hun favoriete groene plek, een plek met een herinnering of een emotie. Speciaal voor die plek schrijft Seckou samen met andere 'stadsdichters' een gedicht. 
Ontdek de stad door de ogen van een unieke medebewoner.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!