Handkerchief

Album release

Let op: Dit concert speelt op locatie in Bar Oost
GRATIS, maar een vrije bijdrage is zeer welkom💚

HANDKERCHIEF: MUTINY BALLADS & FISHGUARDING SONGS 

Handkerchief is het Antwerpse muzikale collectief rond zanger/songschrijver Christof Annaert. Hun muziek kan omschreven worden als een mix van blues, surf, gypsy, rumba, calypso, ska en folk.

 Het woeste zeemansbestaan, op een gammele boot in verre wateren, is een terugkerend thema in de nummers van Handkerchief. We horen de havens van zeven zeeën in een onweerstaanbare mengeling van rootsmuziek uit verschillende continenten. In hun onmiskenbare zeemansblues volgen ze telkens weer de lokroep van de oceaan. 
 
Hun debuut Dancing Bones (2015) werd meteen enthousiast onthaald in een afgeladen Roma in Antwerpen. Het daaropvolgende dubbel-LP Sea-Rain-River (2017) bracht de koers op tournee door Nederland. Voor het nieuwe album ronselde de band verhalen in en rondom de Antwerpse havencafé's en serveren hiermee een heerlijk tijdloos album vol verwondering. Speciale gasten mogen op zo'n album uiteraard niet ontbreken. Vanuit de Antwerpse scene dragen Gunter Nagels (Donkey Diesel, Prima Donkey, Pasmans), Gregor Engelen (Antwerp Gipsy Ska Orchestra) en Siemen Van Gught (Fanfaar Fatal) bij aan het album en vanuit Detroit steekt ook percussionist Adam Bradley Schreiber (C.W. Stoneking) een ritmisch handje toe.

De vaste bemanning wordt nog steeds aangevoerd door de schijnbaar al eeuwen tegen de wind in bulderende stem van Christof Annaert en komt met een opvolger die nog meer naar zeewier smaakt. Voortgestuwd door drie blazers en een aanstekelijke beat slaagt Handkerchief erin elk publiek aan het dansen of in ontroering te brengen.
MUZIEK

Speeldata