Games & Motifs

Speeldata

vrijdag 06 oktober
20:30
rataplan
Anke Verslype en Willem Heylen zijn Artist in Residence in Rataplan.  Binnen dit kader werken ze een nieuw gemeenschappelijk project uit, het improvisatie collectief Games & Motifs.

Games & Motifs is een improvisatie collectief onder leiding van Anke Verslype en Willem Heylen. Met dit project exploreren ze de wereld van spel, structuren en motieven op een vrije muzikale manier. Kleine ideeën worden grote atmosferische werelden, simpele structuren worden abstracte klanken.
Samen met Jozef Dumoulin (piano, rhodes), Yannick Peeters (contrabas) en Lynn Cassiers (stem, fx) nemen ze je mee op een speels muzikaal avontuur.

We vroegen aan Anke en Willem of ze ons al wat meer kunnen vertellen over hun gezamenlijk project Games & Motifs?

Anke: "Het wordt een groot improvisatiestuk. De bedoeling is om enkele dagen samen te zitten met andere muzikanten en doorheen die week te onderzoeken hoe we een open impro kunnen behouden."
 
Willem: "We gaan niets vastleggen, we gaan blijven onderzoeken. We willen met kleine fragmentjes werken waarrond we dan improviseren."
 
Anke: "Ik heb ooit met Jozef Dumoulin een project op school gedaan, die had allerlei manieren om klanken te doen ontstaan. Bijvoorbeeld met slechts 1 klank werken voor een hele lange tijd, en daar dan super diep in gaan, dat geeft heel coole resultaten. Maar tijdens het concert zelf zullen er meerdere klanken te horen zijn (lacht)."

Credits

Jozef Dumoulin (Piano, Rhodes)

Yannick Peeters (Contrabas)

Lynn Cassiers (Stem, FX)

Anke Verlsype (Drum)

Willem Heylen (Gitaar, Bas)

suggesties

Artist in Residence

Anke Verslype en Willem Heylen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!