Equilibrium

w/ Joachim Badenhorst, Mikkel Ploug & Sissel Vera Pettersen

Speeldata

donderdag 09 november
20:30
rataplan
“When we talk about musicians and groups pushing the genre forward and seeking what can truly be done with sound and thought, this trio is what we mean.” - Jazzwrap (US)

Equilibrium speelt met elementen uit jazz, folk, klassiek, minimalisme en avant-garde in een mix van vrije improvisatie en originele composities.
De band kreeg lovende kritieken van over heel de wereld voor hun drie voorgaande albums (uitgebracht onder het Canadese label Songlines Recordings). Op deze tour stellen ze nieuwe muziek voor uit hun aankomend album, het eerste na een pauze van 6 jaar.

Equilibrium bestaat uit de Noorse zangeres/saxofonist Sissel Vera Pettersen die heeft gewerkt met onder meer Chick Corea, Marylin Mazur en Jon Balke. Sissel is ook artistiek leider van Trondheim Voices. 

Op gitaar speelt de Deense gitarist Mikkel Ploug die in meer dan 25 landen toerde. Zijn laatste releases werden in Engeland en Duitsland geselecteerd als "Beste jazzalbum van 2020" en zijn werk wordt warm aanbevolen in Rolling Stone Magazine en Downbeat Magazine. Hij staat bekend voor zijn werk met de Amerikaanse saxofonist Mark Turner en werkte als solist bij zowel het Deense Royal Ballet als de Deense Radio Big Band.

De derde muzikant is de Belgische klarinettist Joachim Badenhorst. Te vinden in de Downbeat Magazine-peilingen als "rijzende ster van de klarinet" en bekend om zijn werk met het Han Bennik trio en Tony Malaby's Novola in New York. Joachim nam eerder muziek op voor het gewaardeerde label Winter & Winter en heeft samengewerkt met muzikanten uit Japan, China en talloze Europese projecten.

Credits

Sissel Vera Pettersen (zang / live effects)

Joachim Badenhorst (klarinet)

Mikkel Ploug (gitaar)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!