Bliss

e-c-h-e-l-o-n

LAFS

NIEUW WERKTHEATERMUZIEK
De voorstelling baant zich een weg langs de verwrongen paden van het gezin, als herinneringen door de wind worden weggeblazen. Een scene opgebouwd uit een collectie, waar grenzen tussen waarheid en fictie, verleden en toekomst, verdriet en gelukzaligheid vervagen. Woord en klank zoeken elkaar in een zee van geluiden.

Het multidisciplinair collectief e-c-h-e-l-o-n speelt in deze omgeving met objecten die verhalen vertellen en woorden die weerklinken als muziek.

Het collectief

Drie makers vonden elkaar drie jaar geleden in ideeën en klanken, zo kwam e-c-h-e-l-o-n tot stand.

Het collectief werkt vanuit verschillende methodes om zich te ontplooien. Dit voortdurend onderzoek is de inhoudelijke basis voor het maken van muziek, beeld en tekst.Tijdens het process van “Bliss”, lanceerde e-c-h-e-l-o-n eveneens de Reeks “Lost and Found”.

“Lost and Found” is een reeks muziekplaten die inzicht geeft in het voortdurend klank onderzoek van e-c-h-e-l-o-n, waarbij spontane opnames van muziek worden opgenomen als sporen van een lopend werkproces.

Prisca Agnes Nishimwe vertelt en zingt “Bliss” met muziek gecomponeerd en gemaakt door Brice Deconinck en Joris Vantilborgh.

Een co-productie met Arenberg & met steun van Studio Alles, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Rataplan & DESINGEL

Credits

Prisca - Agnes Nishimwe (tekst, spel, zang)

Brice De Coninck (compositie, spel, piano)

Joris Vantilborgh (compositie, tekst, regie, scenografie)

Victoriano Moreno (foto)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!