LaPiratesse

Dit evenement is voorbij.

Willem Heylen is Artist in Residence in Rataplan in seizoen 2022-2023. Binnen dit kader programmeert hij één van zijn vele muzikale projecten!
--------------------------------

‘There’s no time for love songs anymore
no time for broken hearted tunes
or contemplating your coming of age
you’ve had a hard time, I’m sure
but there’s only time for PROTEST!’

LaPiratesse is de performance band van creatief alleskunner Inez Wolters.
Inez benadert haar nummers als visuele live clips en gebruikt het podium om te protesteren en onszelf te activeren. In elk nummer transformeert ze in een ander karakter met daarbij steeds een andere extravagante outfit. Ze neemt haar publiek mee langs haar gedachten, vragen en dromen over nu en (over)morgen. Dit doet zij op een persoonlijke manier, die tegelijkertijd universele thema’s weet te raken over (gender)gelijkheid, femininiteit, technologische en natuurlijke omwentelingen maar ook over armoede en eenzaamheid.
Samen met multi-instrumentalisten Wouter de Belder, Egon Loosveldt, Willem Heylen en visual artist Sander Verbiest, creëert Inez een uitzonderlijke totaalbeleving, een nieuw universum, met een rijke mix van modern klassiek, tot jazz en pop-rock, wereldmuziek, als ook dans, visuals, fashion-design en spoken word.
De graadmeter? Als het maar schuurt, vervreemd, je brein openbreekt of je hart doet bonken.

Mede beïnvloed door de karakter wissels van David Bowie, de intensiteit van Nick Cave and the Bad Seeds, de vibe van Wende en de magische surrealiteit van Sigur Ros, slingert deze band je zonder genade van poëtisch naar snoeihard en weer terug.
“Met een frontvrouw die niet zingt, maar zeker wel iets te zeggen heeft!”

Credits

LaPiratesse

Inez Wolters (Tekst, Dans)

Wouter De Belder (Viool, Contrabas, Bas, Guitarron, ... )

Egon Loosveldt (Drums, Percussie)

Willem Heylen (Gitaar, Bas)

Sander Verbiest (Visuals)

suggesties

Artist in Residence

Adia Vanheerentals' Waarlijk // WALLYN

Schrijf je in op de nieuwsbrief!