Breathing #45

Conservatorium Antwerpen

Ter voorbereiding van het 45ste Breathing project repeteerden de studenten jazz van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen twee weken lang intensief onder leiding van Teun Verbruggen. Het resultaat van hun gezamenlijke creatieve zoektocht hoort en ziet u op het podium van Rataplan op 5 mei. 

Met het Breathing-project ondersteunt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen al tien jaar lang de studenten Jazz, zowel logistiek als artistiek, in hun zoektocht naar hun eigen muzikale persoonlijkheid. Dat doen ze door een gevestigde jazzmuzikant aan te trekken voor een diepgaande, intensieve coaching. 

Met Teun Verbruggen (°1975, Brasschaat) werden de studenten begeleid door één van de meest veelzijdige musici uit de Belgische en de internationale jazzscène. Hij heeft op meer dan 130 opnames gespeeld met musici/bands als Jef Neve, Flat Earth society, Serge Lazarevitch, Jozef Dumoulin, Keiji Haino, Trevor Dunn, Arve Hendriksen, Nate Wooley, Marc Ducret, Bruno Vansina, Alexi Tuomarila en vele anderen.

Na tien repetitiedagen onder zijn leiding zijn het jonge talenten Yentl Verborgt (zang), Arto van Roey (gitaar), Thibaut Deryckere (piano), Felix de Clerck (basgitaar) en Simon de Rover (drums) die het gaan waarmaken op 5 mei.

Gratis, maar graag reserveren via de ticketlink! Een vrije bijdrage op de avond zelf is altijd welkom.