B-Jazz Contest

w/ Anaphora - Minla - Tomer Cohen Trio

Dit evenement is voorbij.

Timing:

19 u. - deuren open
20 u. - Anaphora
21 u. - Minla
22 u. - Tomer Cohen Trio

B-Jazz Contest gaat op zoek naar jong jazztalent dat klaar is voor de internationale podia. drie jonge bands spelen voor een professionele jury en een enthousiast publiek tijdens de voorronde in Rataplan. Wie stoot door naar de B-Jazz finale? 
 
In samenwerking met Muziekmozaïek, 30CC/Leuven Jazz, CC Het SPOOR/De Jazzontspooring

Anaphora

Anaphora
Queer pianist en componist Filippo Deorsola presenteert Anaphora, een trio dat "verschillende genres en ritmes mixt op een ongelooflijk beheerste en plezierige manier" [Best of Jazz, US].
In hun muziek worden niet-Europese muzikale tradities hulpmiddelen om het pianotrio te voorzien van onverwachte grooves en verrassende texturen. Luisteraars worden uitgenodigd in een boeiende verkenning van geluid.
Anaphora bracht in april 2022 zijn debuutalbum Lexicon (Auand Records) uit en kreeg internationaal positieve recensies  (Best of Jazz US, Jazz Magazine France). 

Minla

Minla

Minla is een Brusselse band bestaande uit zangeres Mirte Leconte en trompettiste Marthe van Droogenbroeck. Hun muziek is opgebouwd rond stem en trompet en mengt elementen van akoestisch en elektronica tot een warme mix van verschillende genres met wortels in de jazz.
Ze namen hun eerste EP in volledige band op in februari 2023 met Nina Kortekaas (toetsen), Felix Declerck (elektrische bas) en Matthias De Waele (drums). Ook pianist Diederik Wissels deed mee op een van de nummers.
In 2020 werd Minla geselecteerd als jong jazztalent op Dinant jazz en speelden ze  uitverkochte concerten. Sinds begin dit jaar zijn ze resident in Volta (Brussel).

Tomer Cohen Trio

Tomer Cohen trio

Tomer Cohen Trio speelt alternatieve jazz met invloeden uit het Midden-Oosten, jazz uit de NYC scene, folk en rock.

“He’s one to watch and listen for” - Downbeat Magazine | "Tomer Cohen, a Young Exciting Israeli Jazz Guitarist" - Jazz Guitar Today

Tomer Cohen werd geboren in de VS, maar bracht zijn jeugd door op het platteland in Israël. Hij pakte de gitaar op jonge leeftijd en vanaf dat moment wist hij dat muziek zijn doel in het leven was. In de loop der jaren is Tomer uitgegroeid tot een veelbelovend talent in de jazzscene van NYC. Tomer schrijft een verhaal dat op een diep niveau contact maakt met het publiek, zo nodigt hij het publiek uit om actief deel te nemen aan zijn muzikale reis. "Op die manier kunnen we woorden geven aan instrumentale muziek", zegt hij.
Tegenwoordig richt Tomer zich op zijn volgende album, "Story of a Traveler'', met zijn trio (Cyrille Obermüller & Gert-Jan Dreessen) en Shai Maestro als gast.

Credits

Anaphora

Filippo Deorsola (Piano)

Antoine Léonardon (contrabas)

Marco Luparia (drums, objecten)

Minla

Mirte Leconte (zang)

Marthe van droogenbroeck (trompet & bugel)

Felix Declerck (elektronische bass)

Matthias De Waele (drums)

Tomer Cohen Trio

Tomer Cohen (gitaar)

Gert-Jan Dreessen (drums)

Cyrille Obermüller (bass)

Schrijf je in op de nieuwsbrief!