Live luistersessie

Aki

MUZIEKRESIDENTIE

Speeldata

vrijdag 20 oktober
20:30
rataplan
Anke Verslype en Willem Heylen zijn Artist in Residence in Rataplan. Binnen dit kader werken ze aan een nieuwe plaat met hun eigen band Aki tijdens een residentieweek in Rataplan.
----------------------

Onder de naam ‘aki’ schrijft  Anke Verslype haar eigen muziek en brengt ze deze naar buiten met verschillende bezettingen.
Aki resideert in Rataplan van 16 tot en met 20 oktober. Het collectief werkt in deze periode aan nieuwe muziek met een nieuwe gast: Niels Van Heertum.
Als afsluiter van de residentie spelen ze een live luistersessie, als voorproefje op hun volgende album.

Aan de basis van hun muziek staan ongecompliceerde, sobere melodieën waarvan de grenzen worden verlegd tijdens de improvisatie. Samen creëren ze een unieke sound die je laat meevoeren op een stroom van warmte en melancholie. Aki brengt beeldende jazz die je ongelooflijk nostalgisch kan maken en niet zomaar onberoerd laat. Ze laten een midden tussen filmische landschappen, jazz en minimalisme.

In februari 2020 bracht aki een eerste EP warme dagen uit. In maart 2021 volgde een tweede EP Niobe alsook een nieuwe bezetting. Voor deze opnames liet Anke haar vergezellen door Marjolein Vernimmen (harp) , Ruben De Maesschalck (Bas) en Willem Heylen (Gitaar). Ze speelden in deze bezetting ook op Jazz Middelheim in september 2020. 
 
In het najaar van 2022 komt het eerste full album van het collectief uit. De bezetting blijft deze keer behouden, maar met toevoeging van Joachim Badenhorst op klarinet. 

Credits

Anke Verslype (Drums)

Willem Heylen (Gitaar, Bas)

Marjolein Vernimmen (Harp)

Ruben De Maesschalck (Bas)

Joachim Badenhorst (Klarinet)

Niels Van Heertum (Euphonium)

suggesties

Artist in Residence

Anke Verslype en Willem Heylen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!