Onze rijkdom

ONZE RIJKDOM+

 

 

Vijftien mensen van diverse afkomst, allemaal met ervaring in armoede, brengen liedjes geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar ook met een flinke dosis humor. Over eenzaamheid en geluk, de eindjes aan mekaar knopen, geaccepteerd worden… 

Er wordt gezongen, gerapt en verteld over vriendschap, de kinderen, kassa’s die gevaarlijk dichterbij komen, moeders die “topkes” van de worsten snijden, hoge diploma's die hier niks waard zijn, over hoe we allemaal verschillend en toch gelijk zijn...  Het gaat over hoe mensen in armoede zijn en in de wereld staan. Wat ze vertellen, raakt diep.

 

Het Antwerpse koor ‘Onze Rijkdom’ trad voor het eerst op in Borgerhout op 1 mei 2011. De zangers zingen zelfgeschreven teksten onder begeleiding van professionele muzikanten. Zanger en acteur Hans Van Cauwenberghe leidt alles in goede banen.  De problematiek van armoede wordt op een positieve, authentieke, emotionele en soms humoristische manier onder de aandacht gebracht.

 

 

‘Onze Rijkdom’ trad de voorbije 7 jaar al meer dan 60 keer op, van Oostende tot in Amsterdam, in scholen, cultuurcentra, het Vlaams Parlement en zelfs voor Koningin Mathilde.  ‘Onze Rijkdom’ blijft een breed publiek ontroeren en verbazen.

 

 

 

'Onze Rijkdom +'  bouwt verder op het repertoire, dat ook op een eerste CD verscheen. De groep is uitgebreid met nieuwkomers uit alle hoeken van de wereld, uit Congo, Korea, Kosovo, Turkije, Oezbekistan en hun ervaringen zorgden voor nieuwe inspiratie. Onze Rijkdom krijgt kleur.  Het nieuwe programma ging op 27 april in première. Nu gaat het koor opnieuw op tour door Vlaanderen. 

 

Volgende concerten: 

12 januari 2019 - 20 u : Rataplan tickets

 

Zangers: Ann, Anna, Bernard, Baudoin, Gerd, Greet, Hubert, Ingrid, Konnie, Ligam, Lut, Mammi, Marleen, Nadia, Rosa, Tawina, Yao

Muzikanten : Hans Van Cauwenberghe (zang en gitaar), David De Smet (zang en piano), Peter Verhaegen (Bas), Jan Moonen (gitaar), Regine Mosuse (drums). 

   

Voor boekingen en meer info

mailen of bellen naar. 

 

onzerijkdom@gmail.com

          Gerd Gimbrère tel 0486 99 10 49

Ann Van Dyck tel 0485 59 12 79