INFO TICKETS

 

INKOMBELEID


De plaatsen in Rataplan zijn ongenummerd, je kan dus zelf je plaats kiezen.
 

De avondvertoningen in Rataplan beginnen om 20u. Deuren openen 30 min voor aanvang. En sluiten als de voorstelling begint! 


Onbetaalde reservaties moeten ten laatste een kwartier voor aanvang afgehaald worden, daarna worden de plaatsen terug vrijgegeven.
We herinneren eraan dat we stipt op het aangegeven uur beginnen.

 

Laatkomers mogen NIET meer binnen omdat dit zeer storend is voor publiek en artiesten. Dit geldt vooral bij theatervoorstellingen.

 

Tickets worden NIET terugbetaald wanneer u te laat toekomt of verhinderd bent. Enkel wanneer een voorstelling wordt afgelast.

 

Je bent verhinderd of je hebt een ticket teveel gekocht en je wilt iemand anders blij maken? Je bent nog op zoek naar een ticket van een uitverkocht concert? Post een bericht op onze Facebookpagina en vind misschien een (ver)koper. Let wel: tickets mogen niet duurder dan de kassaprijs, noch per opbod verkocht worden. Indien je twijfelt, controleer eerst de officiële prijs op deze website. Bij misbruik zal ingegrepen worden.

 

 

TICKETPRIJZEN


VOORVERKOOP:

Je koopt je tickets vooraf aan voorverkoopprijs of de dag zelf aan kassaprijs. Aan de kassa betaal je € 2 meer dan in voorverkoop. De gebruikelijke kortingen blijven natuurlijk gelden, zowel in voorverkoop als aan de kassa. 


Een voorbeeld: VVK € 12/10 (KASSA + € 2)

€ 12 is de normale voorverkoopprijs. Je krijgt dit tarief als je je kaarten online, telefonisch of aan onze ticketbalie of in een van de voorverkooppunten koopt. Koop je je ticket aan de inkomkassa dan betaal je € 2 meer, dus € 14.

€ 10 is de voorverkoopprijs met korting. Deze geldt voor leeftijdscategorieën -26 en +65, inwoners van 2140 Borgerhout en 2060 Antwerpen en groepen vanaf 10 personen. Ook hier kan je je tickets online, telefonisch of aan de ticketbalie bestellen (deze korting is NIET geldig in de andere voorverkooppunten). Aan de inkomkassa betaal je € 2 meer, dus € 12.


FAMILIEVOORSTELLINGEN:

Voor de familievoorstellingen hanteren we een verschillende prijs voor kinderen en voor volwassenen. Volwassenen betalen € 9, voor kinderen blijft de inkomprijs € 7. Uitzondering is de voorstelling Aarzel nooit van Het Banket.

 

POP-UP FESTIVAL RATAPLAN:

In oktober 2015 organiseren we samen met Côté Jardin een Pop-Up Festival in de tuinwijk in Borgerhout. Deze voorstellingen op locatie zijn gratis of we hanteren één vaste prijs.

 

 

COMBITICKETS


We voorzien voor het seizoen 15-16 opnieuw een aantal combitickets. Deze kunnen telefonisch besteld worden via 03 292 97 40 of online. 

 

JAZZLAB SERIES: 

De JazzLab-concerten staan steeds garant voor kwalitatieve jazz, een mix van jong geweld en gevestigde waarden. Wie voor minstens vier concerten kaartjes bestelt krijgt een korting van € 3 per ticket op de basisprijs. Dit is niet combineerbaar met andere kortingen.

 

23/10/15 TRIO MASSOT-FLORIZOONE-HORBACZEWSKI INVITES CLARON MCFADDEN: SECRETS

12/11/15 KEENROH XL

4/12/15 SINISTER SISTER (ZIE WEBSITE)

23/1/16 LES BLAUW, O.A. BJORN ERIKSSON IN DE VOETSPOREN VAN DJANGO REINHARDT

3/4/16 MACHTELINCKX/BADENHORST/JENSSONS/WOUTERS

17/3/16 CHRISTPOHE DEVISSCHER QUARTET

2/4/16 TRAEKVUGLE: SANDER DE WINNE GROUP & IKI

12/5/16 DOUBLE BILL: DAVID THOMAERE TRIO + FABIAN FIORINI 

 

CONNECTIONS 15:16

De Broers Bert en Stijn Cools stellen tijdens het culturele sezioen 2015 - 2016 vijf van hun muzikale projecten voor. Wie voor de vijf verschillende concerten een kaartje koopt betaalt € 49 i.p.v. € 64. Enkel telefonisch te bestellen via 03 292 97 40.

 

16/10/15 JK's Kamer

27/11/15 Book of air vvolk

26/2/16 Hoera!

14/4/16 Merope

27/5/16 AAN/EOP ft Magic Malic

 

 

ONLINE


Je kan hier online tickets kopen, 7 dagen op 7, de klok rond. Je betaalt met uw creditcard (VISA / Mastercard) of met je bankkaart via een digipass kaartlezer. Meer informatie over het betalen met uw Bancontact / Mister Cash kaart lees je hier op de site van BCC.

Je ontvangt onmiddellijk een bevestiging via e-mail.  

 

 

TICKETBALIE


ADRES:

Turnhoutsebaan 329
2140 Borgerhout

 

Je betaalt cash, met je debetkaart via de betaalterminal, met uw VISA/Mastercard, met cultuurcheques of Rataplan cadeaubons en kan onmiddellijk de kaarten aan kortingprijs mee naar huis nemen.


TELEFOON:

De ticketbalie is ook telefonisch bereikbaar op het nummer  03 600 16 60.

Openingsuren: ma-do 13u30-18u30 // vr 9u30-12u30 + 13u30-18u30


Je betaalt dan via overschrijving op het rekeningnummer (BE 94)733 0261593 14 met in de gestructureerde mededeling je persoonlijk referentienummer dat je krijgt na telefonische reservatie. Indien we binnen 7 werkdagen je betaling niet ontvangen hebben, vervalt de reservatie.


Of je betaalt met VISA of Mastercard: je geeft uw kaartnummer en de betaling wordt automatisch verwerkt. Je krijgt de tickets na betaling in je mailbox. Koop je de tickets minder dan 7 werkdagen voor de voorstelling, dan vind je je tickets aan de inkomkassa.
 

OPENINGSUREN:
 

Maandag tot donderdag: 13u30 - 18u30

Vrijdag: 09u30-12u30 en 13u30-18u30

 

Sluitingsdagen:

Zaterdag & zondag

 

 

CADEAUBONS


Vanaf nu online te koop via deze link.


Ben je op zoek naar een fijn geschenk? Waarom schenk je niet een oorstrelend concert of een beklijvende theatervoorstelling? Je kan aan de ticketbalie het hele jaar door handige cadeaubons kopen. Je kan het bedrag zelf kiezen. De oude bons blijven ook geldig. De bons hebben geen vervaldatum en kunnen als betaalmiddel dienen aan de ticketbalie of aan de inkomkassa.


 

MARK SOUND ANTWERPEN


Voor de jazz en klassieke concerten in Rataplan kan je ook terecht bij Mark Sound, dé jazz en klassieke muziekwinkel van 't stad (Wolstraat 6, Antwerpen). Dit staat aangeduid bij elk afzonderlijk concert.

Openingsuren: van 10u tot 13u en van 14u tot 18u30. Gesloten op zondag en maandag.
 

 

CULTUURCHEQUES


Rataplan aanvaardt 'Sport & Culture cheques' van Sodexho en Accor, 'Cultuur Toegangs cheques SABAM' en 'Agrafa cultuur sjeks'. Let op: er wordt geen geld weergegeven op deze cheques!

Wens je tickets te kopen met cultuurcheques, dan moet je langs de ticketbalie komen. Vooraf je kaarten reserveren is mogelijk op het nummer 03 292 97 40. De kaarten moeten dan uiterlijk 7 werkdagen na reservatie afgehaald worden.


 

CULTUURCHEQUES STUDENTENSTAD


Cultuur voor studenten aan sympathieke prijzen. Dat zijn de cultuurcheques. Voor 10 euro krijg je één uniek boekje met 7 cheques. Daarmee kun je de cultuurkenner uithangen in bijna 40 cultuurhuizen, gratis boeken verslinden in de Openbare Bibliotheek én voor niks op bezoek in een museum. De cheques zijn geordend per kunstdiscipline, zodat je voortaan dat theaterstuk of die opera meepikt in een cultuurtempel naar keuze. We kozen voor dans, muziek, film, klassieke muziek, bib, musea en theater. Op elke cheque staan de huizen waaruit je kan kiezen. Alle info: www.antwerpenstudentenstad.be

 

Enkel voor studenten verbonden aan de Universiteit Antwerpen, Hogere Zeevaartschool, Lessius hogeschool, Karel De Grote – Hogeschool, ITG, Artesis Hogeschool Antwerpen en Plantijn Hogeschool.


De cultuurcheques worden je aangeboden door vzw Antwerpen Studentenstad in samenwerking met de diensten Studentenvoorzieningen en de participerende cultuurhuizen. Antwerpen Studentenstad vzw is een samenwerking tussen de stad Antwerpen, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen en het Antwerps Studentenoverleg.


Cultuurcheques zijn te koop vanaf StuDay bij de dienst studentenvoorzieningen van je hoger onderwijsinstelling.
Voor alle info:  www.antwerpenstudentenstad.be

 

Je kan in Rataplan naar theater met de THEATERCHEQUE en de MUZIEKCHEQUE. Je ruilt de cheque op voorhand aan de ticketbalie in voor een ticket naar keuze. Let op de vervaldatum van uw cheque: de datum van de activiteit waarvoor je een cheque wilt gebruiken, moet vóór de vervaldatum liggen.