FAPY LAFERTIN NEW QUARTET  DJANGOFOLLLIESRelated Articles
   ZO 19/1     15:00 U     VVK €14/12   Tickets 

Voor dit gloednieuwe originele project, wordt Fapy Lafertin, gitaarmaestro in de Gipsy Jazz-wereld, omringd door Belgische muzikanten van de nieuwe lichting. Met grote finesse vertolken ze een repertoire van swing, choro en composities vol uiteenlopende en verrassende sfeerbeelden. Fapy Lafertin, bekend om zijn zeer delicate en expressieve interpretaties, zal eveneens het unieke instrument, dat de Portugese gitaar is, bespelen.

Fapy Lafertin is ontgetwijfeld één van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Djangostijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt en speelde in verschillende formaties waaronder het Waso Quartet en het Quintette du Hot Club De France. Later lanceerde hij zich solo en toerde in Europa en Amerika. Hij speelde met grote Amerikaanse jazzmuzikanten waaronder Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters. Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Dit, en de grote waardering voor de melodische inhoud van zijn repertoire, maken zijn muziek fascinerend. Zijn besluit om de stijl van Django Reinhardt te volgen heeft deze fantastische muzikant niet in het verleden vergrendeld. Integendeel, Fapy Lafertin brengt volmaakt hedendaagse gevoeligheden in Django’s muziek. 

 

Fapy Lafertin (gitaar, portugese gitaar); Alexandre Tripodi (viool); Renaud Dardenne (gitaar); Cédric Raymond (contrabas)
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page