VANTOMME + DELVITA DOUBLE BILLRelated Articles
   DO 24/10     20.00 U     VVK €14/12   Tickets 

Een dubbelconcert met 2 bands die jazz mengen met rock, post- of alt-rock, en zich breed laten inspireren en samenwerkingen zoeken tot ver buiten het traditionele jazzplaatje. Met een mooie sound als gevolg.

 

Dominique Vantomme is een Belgische pianist, toetsenist, componist en producer. Oorspronkelijk werkte hij als blues & jazzpianist, maar de laatste 10 jaar is hij steeds meer actief in pop, rock en jazz acts. Zo werkte hij samen met onder andere Axelle Red, Ana Popovic, Hindi Zahra, Vaya Con Dios, Viktor Lazlo, Louisiana Red, Theresa Malenfant en An Pierlé.

Voor het nieuwste album (2018) van Vantomme, 'Vegir', uitgebracht op het progrocklabel Moonjune Records en geproduced door Pascal Deweze – kon hij samenwerken met de legendarische bassist Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel, Stick Men) en zijn unieke sound toevoegen aan zijn plaat.

"Ik kon de kans om met basslegende Tony Levin te werken gewoon niet voorbij laten gaan. Ik heb de afgelopen maanden de wereld rondgereisd, wat me inspireerde om veel muziek te schrijven. Toen ik mijn ideeën aan Tony liet horen, was hij erg enthousiast om met ons mee te doen in de studio. What a thrill it was!"

 

Dominique Vantomme (Piano & TOETSEn); Mirko Banovic (Bass); Michel Delville (El. Gitaar); Maxime Lenssens (Drums)

 

DelVita slaagt erin een unieke sound te creëren die gaat van overweldigende akoestische beats tot genuanceerd samenspel met aandacht voor zowel grote scènes als de kleinste microkosmos.

Met hun nieuwe album ABYSS brengen ze de akoestische sound in symbiose met elektronische muziek. Met Jazz als uitgangspunt creëert de band een geluidsuniversum dat je nog nooit eerder hoorde. Tegelijkertijd slagen ze er ook in om de langzame sonische intensiteit à la Radiohead te behouden.

De broers Delannoye, trombonist Peter en saxofonist Steven, sturen samen met hun kompanen David Thomaere (keys), Janos Bruneel (double bass) en Toni Vitacollona (drums) ons naar een plek, waar klassieke jazz en alt-rock elkaar ontmoeten.

 

Peter Delannoye (Trombone); Steven Delannoye (Tenor Sax); David Thomaere (Piano & TOETSEN); Janos Bruneel(BAS); Toni Vitacolonna (Drums & EffectEN)

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page