HEYOKA & PARALELO WIPCOOP SESSIONS: BRITT RYCKEBOSCH & DAVID JOAO AKA RAMOS SAMARelated Articles
   DO 4/4     20.00 U     €5   Tickets 

Twee dansperformances die reeds als Work In Progress getoond werden door WIPCOOP (Work In Progress COOPeratie van Mestizo Arts Platform). De makers zetten hun parcours verder. We lassen nog eens een moment in om het publiek hierin te betrekken.

 

Paralelo/Parallel gaat op zoek naar het thuisgevoel in Antwerpen, een stad met 177 nationaliteiten. Waar komen we parallel samen in gedachten, emoties, gevoelens, … ? Danser en performer David Joao, lid van het collectief Osei Bantu, werkt voor deze voorstelling samen met 2 dansers en slam- en zangtalent Junior Akwety.

David Joao is een jonge Belg van 29 jaar met Angolese Roots. Hij herinnert zich dat in Angola dans en muziek altijd aanwezig zijn. Eind jaren 90 maakte hij kennis met ‘Kuduro’, een Angolese muziek- en dansstijl. Hij werkte voor projecten van Let’s Go Urban, Kunstbende, ISHcompany, Konichiwa crew, SINCOLLECTIEF, en twee jaar geleden richtte hij het art collective Osei Bantu op.

DAVID JOAO (CONCEPT); BJORN LOYKENS & JOSEPH GARBAR (DANS); JUNIOR AKWETY (SLAM); JONAH SEGERS, DAVID JOAO & LITO SILVA (MUZIEK & GELUID); HUSSEIN SHABEEB (SCENOGRAFIE) MET STEUN VAN: CCBE, RATAPLAN, FAMEUS & W I P C O O P/MAP

 

HEYOKA is de eerste danstheatervoorstelling van Britt Ryckebosch. Samen met Jonathan Tshimanga en Israël Ngashi deelt ze het podium. De emotie van de man is van bij de start van het creatieproces het focuspunt geweest, alsook de kracht van empathie. Ze willen mannen zeker niet in een hokje plaatsen. Net integendeel. Omdat zowel mannen als vrouwen emotioneel anders reageren op situaties in het dagelijkse leven. Toch zien we dat mannen zich vaak ‘sterker’ moeten voordoen. In deze voorstelling werken de drie met de dansstijlen KRUMP en hedendaagse dans en vertrekken ze steeds uit hun eigen emoties.

Britt Ryckebosch, Jonathan Tshimanga en Israël Ngashi (Choreografie, dans en spel); Morf Music(FR) (Muziek); Met steun van: LezArt Urbains, WIPCOOP/MAP

 

Zie ook 24 mei

www.MESTIZOARTSPLATFORM.BE
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page