W I P C O O P sessionsRelated Articles
CITLALLI AVALOS | E N T R E L Í N E A S | & LOLA ODUWOLE – LEST WE FORGET, WE ALSO SERVED
   VR 12/10     20:00 U     € 7   Tickets 
CHPT 01: BLULAND & JAOUAD ALLOUL: ZEEMEERMIN
   ZA 13/10     20:00 U     € 7   Tickets 
RONA KENNEDY: MIGRATING DIALOGUES & IDY MBENGUE: NOOIT MEER EEN MONOLOOG
   ZO 14/10     15:00 U     € 7   Tickets 

Op vrijdag, zaterdag en zondag telkens 2 toonmomenten van artiesten die hun voorstelling verder ontwikkelden na de presentatie tijdens Work In Progress (WIPCOOP*) vorig jaar. Stap even mee in hun parcours.

 

vrijdag 12/10 : CITLALLI AVALOS – | E N T R E L Í N E A S |; LOLA ODUWOLE – LEST WE FORGET, WE ALSO SERVED

zaterdag 13/10 : CHPT 01: BLULAND; JAOUAD ALLOUL: ZEEMEERMIN 

zondag 14/10 : RONA KENNEDY – MIGRATING DIALOGUES: LADIES' CHOICE; IDY MBENGUE: NOOIT MEER EEN MONOLOOG 

 

Na elke presentatie (niet per se af) vertelt de artiest nog kort iets meer over zijn/haar werk.

 

Zaterdag sluiten we de avond af met een caféconcert van Jaouad. Naast acteur/theatermaker is hij ook een geweldig zangtalent.

 

Op zondag doen we het op z’n zondags met koffie & taart.

 

W I P C O O P (Work in Progress Cooperation) is een unieke samenwerking van en kruisbestuiving tussen organisaties en nieuwstedelijke artiesten in Antwerpen, Brussel en Gent. Elk jaar presenteren een 20-tal artiesten een Work In Progress en zoeken we samen naar mogelijkheden om de artiesten en hun werk verder te ondersteunen. De nieuwe lichting Work In Progress (W I P C O O P 2018) is te zien op 8 & 9 november in Arenberg (A’pen), 23.11 in KVS (BXL) en 30.11 in De Expeditie (Gent). 

Meer info: www.mestizoartsplatform.be

 


 

 VRIJDAG 12 OKTOBER, 20u

 

Citlalli Avalos – | e n t r e l í n e a s |

 

| e n t r e l í n e a s | is het eerste werk waarin Citlalli de essentie van een idee omzet in een choreografie. Deze danssolo komt voort uit haar nieuwsgierigheid en haar behoefte om volgende vragen te beantwoorden: In hoeverre horen we bij onszelf? Hebben we echt ‘eigen’ ideeën, overtuigingen, gevoelens, waarden en zelfs een eigen persoonlijkheid? Hebben we de macht en vrijheid om zelf te beslissen? Wat is beslissen? Wat is vrijheid? In welke mate worden al deze abstracte concepten beïnvloedt door het onderwijssysteem dat ons domineert?

Deze presentatie is een try-out voor zij haar première zal hebben.

 

Lola Oduwole – Lest we forget, we also served

 

Muziektheater met ‘negro spirituals’, hymnes, liedjes en verhalen die een hommage brengen aan de Afrikaanse, Caribische en Indiase mannen en vrouwen die vochten om het Britse koninkrijk te beschermen in WOI en WOII. Hun bijdrage wordt overschaduwd in veel van de historische documentatie van de Wereldoorlogen. Lola brengt hun verhalen opnieuw tot leven.

 

Lola onderzoekt nog verschillende elementen van haar voorstelling: de beelden, muziek, hoe zij haar stem (verhalend, zingend) inzet, ...

 

BIO: Lola Oduwole is een eigentijdse operazangeres met een passie voor het herontdekken van verhalen van mensen die vaak worden vergeten of woverschaduwd. Haar projecten bevatten zodoende regelmatig controversiële thematieken. Lola Oduwole studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama.

 

Foto: Freddy Willems

 


 

ZATERDAG 13 OKTOBER, 20u

 

CHPT 01: Bluland

 

Loucka Fiagan en Oscar Cassamajor (collectief Chapter One) werken met spoken word, soundscapes, dans en video in snelle switches geïnspireerd op het hyperkinetische mediagebruik en de snelle impulsen van het menselijk brein.

 

Loucka en Oscar onderzoeken hoe zij verschillende ideeën met beeld, geluid en tekst verwerken in een voorstelling.

 

Foto: Victoriano Moreno

 

Jaouad Alloul : Zeemeermin

 

Een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde, rechtvaardigheid en vergiffenis. Jaouad is een Belg met Marokkaanse roots. Hij doorbreekt stereotypes en hoopt bruggen te bouwen waar anderen de overkant niet durven zien.

 

Met deze performance speelt hij ook op scholen en gaat zo een interessant gesprek aan met jongeren.

 

+ Caféconcert Jaouad: Gender bender met een stem die je terug voert naar de jaren ’80 en soul combineert met pop en hedendaagse & electronische invloeden. Met Jaouad Alloul (zang), Aiko Devriendt (piano) en Mitya Jansen (saxofoon).

 


 

ZONDAG 14 OKTOBER, 15u

 

Rona Kennedy – Migrating Dialogues:  Ladies' Choice

 

Rona Kennedy gaat in deze performance in gesprek met haar moeder Audrey en haar vriendin Lola. Ze praten over lijnen trekken in het zand, schorpioenen uit je schoenen schudden, nieuwe talen leren en dozen uitpakken. Ze dansen, zingen en stellen vragen aan de zee. Ze graven naar herinneringen, zelfrechtvaardigingen en blinde vlekken. Ze zijn expats maar wat is dat eigenlijk?

Deze performance maakt deel uit van Migrating Dialogues, een verhalenproject over migratie, macht en privilege. De makers nodigen je uit om verhalen te delen en samen na te denken over ontheemding, dekolonisering en taboe.

Performance: Rona Kennedy & Helena Elshout; Concept and text: Rona Kennedy, gebaseerd op interviews met Audrey Kennedy, Ademilola Oduwole en William Kennedy; Concept, geluidsontwerp, montage: Fabián Espinosa-Díaz; Concept en dramaturgie: Helena Elshout; Scenografie: Sophie Desomere, ONBETAALBAAR (Campo); Met dank aan Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, KAAP, ONBETAALBAAR (Campo)

 

Idy Mbengue: Nooit meer een monoloog

 

Een man  probeert een toekomst uit te bouwen in een nieuw land maar wordt geconfronteerd met een realiteit waar hij zeer moeilijk grip op kan krijgen. De tekst is geïnspireerd op ‘Le Horla’ van Guy de Maupassant. Gecoacht door Luk Nys en ondersteund door Madam Fortuna.

 

Na een intens repetitieproces zal Idy voor de eerste keer sinds zijn Work In Progress vorig jaar opnieuw iets tonen.

 

Foto: Luc Van Peer

 

Meer info: www.mestizoartsplatform.be
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page