JAZZCLASS: JAZZ ONTRAFELD JAZZLABRelated Articles
deze jazzclass vindt plaats in pleinhuis Zermatt op het Terloplein
   MA 5, 12, 19/11     20:00 U     € 33   1Uitverkocht  Tickets 

Frederik Goossens zakt opnieuw af naar Borgerhout om ons op zijn eigen enthousiaste manier in te wijden in de geheimen van de jazz. Hij stelde een nieuwe 3-delige reeks samen met als titel JAZZ ONTRAFELD. In deze auditieve ontdekkingstocht wordt hij tijdens een van de sessies bijgestaan door een live-muzikant.

 

 

Jazz, je staat er voor open, maar weet niet direct waar te beginnen. Je gaat graag naar een concert, maar je zou beter willen begrijpen wat die muzikanten op het podium precies doen. Dan is deze lessenreeks ‘Luisteren naar jazz’ op jouw lijf geschreven. Je ontdekt het verschil tussen een noot en akkoord, tussen harmonie en melodie. Wat is improvisatie en hoe werkt het? Wat maakt jazz tot jazz?  En waarom schiet het ritme gelijk in je benen?

 

Jazzfanaat Frederik Goossens neemt je mee op een auditieve ontdekkingstocht. Hij reikt je een aantal methodes aan om te luisteren naar jazz en ontrafelt de bouwstenen van het genre. Net als bij taal ontdekken we een rijke woordenschat, wordt de grammatica onder de loep genomen en schudden we alle leestekens eens goed door elkaar. In één van de drie lessen worden al deze aspecten gedemonstreerd door muzikant Peter Verhas.

 

Voorkennis mag, maar is geenszins noodzakelijk! Interesse om anders en beter te leren luisteren naar jazz vormt het ideale vertrekpunt!

 

Frederik Goossens (lesgever); Petere Verhas (live-muziek)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page