TOINE THYS TRIO ft. SAM YAHEL & HERVE SAMB BUT IS IT JAZZ?Related Articles
   DO 28/2     20:00 U     VVK € 18/16   Tickets 

Toine Thys trok naar New York om met Hammond-ster Sam Yahel (o.a. Joshua Redman, Maceo Parker, Bill Frisell, Norah Jones, etc.) nieuwe muziek te schrijven en een album op te nemen en nodigde daarbij ook de Senegalese gitarist Hervé Samb uit die het podium deelt met grootheden Youssou N’Dour, Lisa Simone en Salif Keïta.

Daarmee heeft hij 2 namen van formaat aan zijn band toegevoegd waarmee hij nu ook kort live toert om de nieuwe cd te presenteren.

De eerste twee platen van het trio rond de Brusselse saxofonist werden unaniem bejubeld en werden meermaals bekroond en de jazztrio’s van Toine Thijs klinken altijd feestelijk, energiek en intens. Bij momenten ook mystiek en sensueel, vooral door de keuze de basklarinet te gebruiken binnen het trio. Groove en ritme staan centraal, met bedwelmende melodieën en levendige tempowisselingen. Een aanrader voor de liefhebbers van funky klinkende jazz!

 

 

 

 

Toine Thys (tenor & sopraan sax , basKlarinet); Sam Yahel (vS) (B-3 Hammond); Karl Jannuska (drums); Hervé Samb (GITAAR)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page