OLD FRIENDS OLD SONGS DJANGOFOLLLIESRelated Articles
OPGELET DATUMWIJZIGING: dit concert was oorspronkelijk op zondag 20 januari aangekondigd
   ZA 19/1     20:00 U     VVK €14/12   Tickets 

Voor de 25ste keer eert Djangofolllies een van onze grootste jazzmuzikanten en straffe Belgen: Django Reinhardt (° 23 januari 1910 – Liberchies). Zijn palmares hoeven we niet meer te benadrukken. In zijn eentje zette hij een eigen stijl op de wereldkaart, die tot nu veel navolging kent. Getuige de vele bands die ook dit jaar weer op het programma van Djangofolllies staan, verspreid over 20 locaties in heel België. Rataplan is blij om opnieuw partner te zijn in deze mooie hulde met 2 schitterende programma’s, eentje volledig vanuit de traditie met oude getrouwen Koen De Cauter, Fapy Lafertin en Rony Verbist en de Franse band Les Doigts de l’Homme die een eigen stem ontwikkelden, gypsy swing met tal van andere muzikale invloeden.

www.djangofolllies.be

 

 

Jeugdvrienden Koen De Cauter en Fapy Lafertin richtten in 1975 het fameuze Waso Quartet op waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw in de kijker plaatsten. Later gingen ze elk hun eigen weg en ontwikkelden zich tot ware grootmeesters. 

 

Koen bleef - nu als gitarist - verder gaan met het Waso Quartet en vond in Rony Verbiest een nieuwe collega. Saxofonist Rony Verbiest speelt al vanaf zijn kinderjaren accordeon en speelt naast saxofoon ook nog klarinet, bandoneon en mondharmonica. Fapy Lafertin stichtte zijn eigen groep en toerde de wereld rond met ontelbare grote namen uit de jazzwereld en werd een van de belangrijkste gitaristen van de wereld in de gypsy swing-traditie.

 

Nu vormen de drie heren voor het eerst samen een groep: Old Friends – Old Songs. In deze formatie gaan ze op zoek naar de liederen uit hun jeugd die hen beïnvloedden en brengen deze op hun unieke en persoonlijke wijze: chanson, jazz, musette, latin, … en zelf hier en daar een ‘hitje uit den tijd’. De ritmesectie bestaat uit twee zonen van Koen: Waso en Dajo die na meer dan een kwarteeuw op de planken een heel ervaren combo vormen. 

 

Koen De CAUTER (gitaar, saxaofoon); Fapy Lafertin (GITAAR); Rony Verbist (accordeon) ; WasO DE CAUTER (gitaar); Dajo De Cauter (contrabas)

 
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page