PENTADOX BETWEENRelated Articles
   ZA 8/12     20:00 U     VVK €14/12   Tickets 

Het kwintet Pentadox, de combinatie van piano, drum en een saxtrio, ontstond in 2015 tijdens een verblijf in Jazz Station (Brussel). Een paar maand later werd de band al geselecteerd als finalist voor het B-jazz International Contest op het Leuven jazz festival 2016.

De band legt momenteel de laatste hand aan de opnames van hun debuutalbum Between’. Vooraleer in première te gaan in Bozar (op 9 december) komen ze nog langs in Rataplan en kan je hen dus in avant-première live beleven.

Pentadox bestaat uit 5 muzikanten van formaat: Bam De Looze, Samuel Ber, Sylvain Debaisieux, Bo Van Der Werf, Guillaume Orti

Bram De Looze is dit jaar bekroond met een Klara-award voor Jonge Belofte: “Intelligent, virtuoos, perfectionistisch en toptalent”. Dat talent is ook al meermaals te horen geweest in Rataplan, reeds als student van het conservatorium Antwerpen tijdens de Breathing-concerten. Hij studeerde vervolgens ook aan de New School for Jazz and Contemporary Music in New York. Je kent hem van: Piano e forte en Septych en LABtrio, Robin Verheyen duo. Samuel Ber is een veelbelovende jonge drummer en studeert momenteel aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hij speelt met Tony Malaby, Jozef Dumoulin en Samuel Ber trio. Sylvain Debaisieux studeerde net als Bram De Looze aan de New School for Jazz and Contemporary Music in New York en ken je misschien nog van Eve Beuves’ Heptatomic. Op zijn 18 werd hij al geselecteerd om deel uit te maken van het Europees Saxofoon Ensemble, gedirigeerd door de Franse saxofonist Guillaume Orti. Samen met Bo Van Der Werf vertegenwoordigt Orti de oudere garde in deze band. Orti speelt o.a. bij Kartet, Mâäk, Reverse, het trio met Andy Amler en Ballaké Sissolo, Aka Moon. Van Der Werf is leider en componist van Octurn en vast lid bij het Brussels Jazz Orchestra.

 

 

Bram De Looze (Piano); Sylvain Debaisieux (Tenorsax); Bo Van Der Werf (Bariton Sax); Guillaume Orti (altSax); Samuel Ber (Drums & compositie)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page