GIRLS IN AIRPORTSRelated Articles
   30/5     20:00 U     VVK €14/12   Tickets 

De charismatische live performances maakten van de Deense band Girls in Airports al heel snel the talk of the international jazzscene. In september vorig jaar kwam ook een live-cd uit die deze beleving vastlegt. De echte live ervaring blijft natuurlijk sterker en daarvoor krijg je ook in Rataplan nu de kans. Opgenomen in Duitsland  tijdens drie optredens (Hamburg, Dresden en Berlijn) laat het live-album horen hoe Girls In Airports een unieke mix maakt van noordelijke jazz, indierock, elektronica, soundscapes en invloeden uit de wereldmuziek. Girls in Airports toert sinds hun oprichting in 2009 volop in de V.S., China, Brazilië en Europa. De muzikale invloeden uit al die landen vinden hun weg naar hun muziek. De intrigerende sound van het kwintet is haast ongrijpbaar.

 

“De Deense supergroep Girls In Airports brengt eindelijk een liveregistratie uit. Na 'Fables' leek de tijd eindelijk rijp om de vruchten van het vele touren te plukken; vandaar deze liveregistratie. Een van de hoogtepunten op 'Live' is het fabeltastische ‘Aeki’. Eerst wordt een rustig en relatief kaal en minimalistisch klinkend aanloopje genomen, waarna het nummer zich ontpopt dankzij het drumwerk en de openbarstende elektronica tot killertrack van dit live-album met een broeierige sound die je helemaal overweldigt.  Als luisteraar kan je zo inpikken op de evolutie van de band die in korte tijd prachtige albums heeft geleverd en daar nu met 'Live' een knap schepje bovenop doet.” Philippe De Cleen - DAmusic

 

Martin Stender (saxofoon), Lars Greve (saxofoon, klarinet), Mathias Holm (toetsen), Victor Dybbroe (percussie), Mads Forsby (drums)

 

www.girlsinairports.NET
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page