JIRAN D’ANVERSRelated Articles
   28/4     20.00 U     €12/10   Tickets 

Jiran d'Anvers betekent 'Antwerpse buren' in het Arabisch. In thuishaven Antwerpen vindt de ontmoeting tussen verschillende landen en culturen plaats, met chansons over liefde en heimwee uit Marokko en Afghanistan, met poëtische teksten en onvergetelijke melodieën van Wannes Van de Velde, Jacques Brel en Farid El Atrache.

Abdelkader Zahnoun werd geboren in Algerije maar groeide op in Antwerpen. Als muzikant speelde hij onder andere samen met Wannes Van de Velde, Luc De Vos en Jokke Schreurs. Hij is ook acteur en dichter. Hij werd geportreteerd in A Street Concert van Pieter Embrechts. Onlangs verscheen bij uitgeverij Epo zijn debuut De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen.

Romek Maniewski studeerde cello aan het conservatorium Brussel. Met zijn strijkkwartet ARSIS4 speelde hij concerten op verschillende continenten, podia en festivals. Als leerkracht cello en instrumentaal ensemble werkt hij voor de Muziekacademie Borgerhout.

Jeroen Malaise  werkt als componist en pianist vaak samen met onder meer Muziektheater Transparant en Zonzo Compagnie, speelde doorheen Europa en Canada en won verschillende internationale prijzen. Hij werkt ook voor de Muziekacademie Borgerhout en het Conservatorium Antwerpen.

Chryster Aerts studeerde jazz-drum aan de Antwerpse Muziekacademie en volgde stages in Berklee Summerschool in Italië en ook Afrikaanse percussie in Senegal. Dezer dagen is hij vooral actief in de Tunesisch-Belgische formatie Hijaz. Daarnaast geeft hij drum- en percussielessen aan de muziekacademies van Borgerhout en Wilrijk.

 

Abdelkader Zahnoun (zang & oud); Jeroen Malaise (piano); ROMEK MAniewski (cello); Chryster Aerts (percussie)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page