LINUS/CEL CRABEELS & HELENA JÓNSDÓTTIR CONNECTIONS 16:17Related Articles
   27/10     20:00 U     € 10/12   Tickets 

De muziek van Linus wordt vaak als filmisch en beeldend omschreven. De elegante eenvoud van hun composities laat veel ruimte voor de verbeelding van de luisteraar, terwijl ze een unieke en herkenbare sfeer creëert. Een samenwerking met beeldende kunstenaars was onvermijdelijk.

Linus werkte al eerder samen met audiovisuele kunstenaar Cel Crabeels. Hij maakte al een video rond een compositie uit Felt Like Old Folk, Linus’ derde album, waaruit hun gedeelde fascinatie voor leegte spreekt. Crabeels is gekend voor zijn video’s, installaties, foto’s en performances, die beelden tot hun essentie reduceren terwijl ze niettemin open blijven voor verschillende interpretaties.

Ze worden vervoegd door de IJslandse choreografe en videokunstenares Helena Jónsdóttir. Ze is gekend voor haar dansvideo’s zoals Breaking Voices (2002) en Zimmer, dat de Videotanzpreis 2003/2004 van het SK Stiftung Kultur in Keulen won. Ze is actief in Scandinavië, het VK en de VS en staat in IJsland bekend als één van de belangrijkste choreografes, zowel voor televisie en film als op het podium.

 

 

Thomas Jillings (rieten); Ruben Machtelinckx (gitaar en banjo); Cel Crabeels (video & beeld), Helena Jónsdóttir (choreografie & beeld)

this.is/helena

www.rubenmachtelinckx.com

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page