BRZZVLL CD-RELEASERelated Articles
   ZA 4/11     20:00 U        Tickets 

Na twee inspirerende omzwervingen met dichters & ‘Nuff Said broeders Anthony Joseph (“Engines”) en Amir Sulaiman (“First Let’s Dance”) gaat BRZZVLL met dit nieuwe instrumentale album back to the roots, terug naar waarvoor BRZZVLL staat.


Geen versterking van een vocalist, geen solisten, wel steengoede psychedelische jazz-funk waarbij BRZZVLL’s hechte, typerende groepssound centraal staat. Het album kan een aanklacht zijn op de hedendaagse Westerse individualiteit en de nood aan samenhorigheid, ook binnen de muziekwereld. Van de nachtclub tot in de jazz worden individuen geadoreerd en muziek genuttigd voor het persoonlijk genot, het individueel ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Dit druist in tegen de waarden die historisch centraal staan binnen de jazz & funk: groepsbeleving en -creatie, in the moment zijn, in trance raken & elkaar en de muziek naar een hoger niveau tillen.


De bevreemdende elektronica en dub-effecten werken deze gemoedstoestand in de hand, en de toevoeging van een tweede drummer voorziet het geheel van een extra percussieve gelaagdheid en virtuositeit. Ondanks dat vertrokken werd van gearrangeerde composities, onbewust geïnspireerd door de componist z'n voorliefde voor surrealisme, absurdisme & mystiek, werd er uiteraard voldoende ruimte gelaten voor improvisatie en de collectieve creatie van de sound.


Laat je meeslepen door de aanstekelijke ritmes, waarbij repetitieve sequenzen tegendraads een eigen leven gaan leiden en wordt meegezogen in deze uitzinnige trip naar een wereld buiten de onze.

 

 

Vincent Brijs (saxofoon); Andrew Claes (saxofoon & EWI); Dries Laheye (elektrische bas); Jan Willems (keys); Geert Hellings (gitaar); Maarten Moessen (drums); Stijn Cools (drums)
 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page