BRZZVLL WAIHO CD-RELEASERelated Articles
   ZA 4/11     20:00 U        Tickets 

Net als The Heliocentrics is BRZZVLL als band vooral gekend door zijn samenwerkingen met telkens weer een andere sterke ‘frontman’. Na twee inspirerende omzwervingen met dichters & ‘Nuff Said broeders Anthony Joseph (“Engines”) en Amir Sulaiman (“First Let’s Dance”) trekt BRZZVLL met dit nieuwe album resoluut de instrumentale kaart. We zien het 7-tal deze keer dus aan het werk in hun meest essentiële vorm: een ijzersterke instrumentale kern.

 

Verwacht geen afrobeat die je ten dans dwingt, maar een volle sound met een pallet aan klanken die de verschillende spectra van de virtuoze muzikanten onthullen. Laid-back saxlijnen wisselen scherpe gitaar-riffs af, ondersteund door de repetitieve trance van twee duellerende drummers. Het album wordt gul voorzien van vette grooves waarop de muzikanten opzwepende saxen of futuristische sounds uit de keyboards en EWI enten. Een psychedelische cocktail van ‘space meets funk’ met een grote knipoog naar het universum van Sun Ra en consorten.

 

Bezwerende, dreigende klanken worden afgewisseld met optimistische onstuimigheid. In elke track zit een soort inherente spanning die evolueert naar een nieuw evenwicht: hoop vs. wanhoop, oud vs. nieuw, traditie vs. futurisme, ‘mellow’ vs. onstuimig, bezwerend vs. verlossend... BRZZVLL zijn de sjamanen van een nieuwe muzikale wereld!

 

De vaandeldrager op de cover, net zoals de titel Waiho (Maori voor ‘vertrekken’), kondigt het reeds aan: het album symboliseert een reis naar die nieuwe wereld. Het is een wereld waarin tegenstellingen geharmoniseerd worden, waarin verschillen in elkaar versmelten zonder te vervlakken tot een eenvormige brei, waar kleuren elkaar uitlichten en contrasteren, een wereld waarin we niet meer weten welke klanken refereren naar het glorieuze verleden en welke naar een spannende futuristische nieuwe wereld.

 

 

VINCENT BRIJS (SAXOFOON); ANDREW CLAES (SAXOFOON & EWI); DRIES LAHEYE (ELEKTRISCHE BAS); JAN WILLEMS (KEYS); GEERT HELLINGS (GITAAR); MAARTEN MOESSEN (DRUMS); STIJN COOLS (DRUMS)
 

www.brzzvll.com

www.facebook.com/brzzvll

BRZZVLL

Waiho

Vincent Brijs

(saxofoon)

Andrew Claes

(saxofoon, EWI & darbuka)

Dries Laheye

(elektrische bas)

Jan Willems

(keys)

Geert Hellings

(gitaar)

Maarten Moesen

(drums)

Stijn Cools

(drums)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page